Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Γιόγκα του προσώπου

Υπάρχει τρόπος να επιβραδυνθεί η γήρανση χωρίς δαπανηρές και επεμβατικές διαδικασίες; Ναί! Είναι γιόγκα προσώπου. Αυτές οι ασκήσεις είναι μια καθημερινή πρακτική τέντωμα των μυών του προσώπου που μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των ρυτίδων, να σηκώσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια και να σφίξουν το δέρμα των μάγουλων και του λαιμού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πιο ευέλικτο, καθαρό και υγιές πρόσωπο. Λειτουργεί όμως πραγματικά; Πώς λειτουργεί η γιόγκα προσώπου, πώς να κάνετε τις ασκήσεις σωστά και πόσο συχνά;

Τι είναι η γιόγκα προσώπου; Η γιόγκα προσώπου είναι μια σειρά επαναλαμβανόμενων ασκήσεων του προσώπου που λειτουργούν διεγείροντας τους μύες του προσώπου και σφίγγοντας το δέρμα. Με την ενίσχυση των μυών σας και τη συμμετοχή τους στην προπόνηση αντίστασης, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να αυξήσει την κυκλοφορία στο δέρμα στις περιοχές που ασκείστε.

Το μασάζ προσώπου εστιάζει επίσης στην ανακούφιση της έντασης του προσώπου που προκύπτει, για παράδειγμα, λόγω του άγχους που μας συνοδεύει καθημερινά. Η εμπλοκή των μυών βοηθά στην ανακούφιση της έντασης, με αποτέλεσμα ένα χαλαρό και ανανεωμένο πρόσωπο με τακτική άσκηση.

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί η γιόγκα προσώπου, ακολουθούν μερικές γρήγορες και εύκολες ασκήσεις που προτείνουμε να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα

Λείανση του μετώπου

Αυτή η άσκηση χρησιμοποιεί το acupressure για να απελευθερώσει την ένταση στα βασικά σημεία στο μέτωπό σας. Με συνεπή πρακτική, αυτή η χαλαρωτική κίνηση θα βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων και στην εξομάλυνση οποιωνδήποτε γραμμών στο μέτωπό σας.

Βήματα:

  •     Τοποθετήστε και τις δύο γροθιές στο μέτωπό σας.
  •     Πιέστε αργά προς τα κάτω μετακινώντας τις γροθιές σας από το κέντρο του μετώπου σας προς τα έξω.
  •     Καταλήξτε στους ναούς πατώντας τους απαλά προς τα κάτω.
  •     Επαναλάβετε την άσκηση τέσσερις φορές.

Τεντώνοντας το σαγόνι

Με αυτήν την άσκηση, θα σφίξετε το λαιμό σας, θα αποτρέψετε τις ρυτίδες και θα απαλλαγείτε από το υπερβολικό λίπος από τον μεγαλύτερο εχθρό σας, το λεγόμενο “Διπλό πηγούνι”.

Βήματα:

  •     Τεντώστε τα χείλη σας στη μία πλευρά μέχρι να αισθανθείτε τέντωμα στο μάγουλό σας.
  •     Γυρίστε το κεφάλι σας σε αυτήν την πλευρά και σηκώστε το μέχρι γωνία 45 μοιρών.
  •     Κρατήστε για 3 δευτερόλεπτα, αισθανθείτε το τέντωμα του λαιμού σας
  •     Επαναλάβετε ξανά την άσκηση και μετά πηγαίνετε στην άλλη πλευρά.

“Χειροκίνητη” ανύψωση προσώπου

Αν και το χαμόγελο είναι απαραίτητο, υγιές και πρέπει να χαμογελάμε όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορεί επίσης να αφήσει τις ρυτίδες. Η ακόλουθη άσκηση βοηθά στην εξομάλυνση των ρινοχειλίων πτυχών (γραμμή χαμόγελου) και διεγείρει την κυκλοφορία στο πρόσωπο. Η τακτική χρήση αυτής της άσκησης μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για τα συμπληρώματα προσώπου – midfacial facelift.

Βήματα:

  •     Τοποθετήστε και τα δύο χέρια στους ναούς σας.
  •     Μετακινήστε τις παλάμες σας πάνω και πίσω για να σηκώσετε τις πλευρές του προσώπου σας.
  •     Φτιάξτε ένα σχήμα “O” με το στόμα σας και χαμηλώστε το σαγόνι σας.
  •     Κρατήστε για 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε δύο ακόμη φορές.

Μάγουλα

Τα στρογγυλά μάγουλα είναι το σήμα κατατεθέν ενός νεαρού προσώπου «παιδιού». Σηκώστε τους μύες των μάγουλων σας για να τους δώσετε μια πιο νεανική και παχουλή εμφάνιση.

Βήματα:

  •     Κλείστε το στόμα σας σφιχτά.
  •     Απορροφήστε τα μάγουλά σας μέχρι να σχηματιστεί ένα “στόμα ψαριού” από το στόμα σας.
  •     Διατηρήστε αυτήν τη θέση για έως και 10 δευτερόλεπτα.
  •     Επαναλάβετε 5 φορές.

Γιόγκα προσώπου – οι τακτικές ασκήσεις του προσώπου κάνουν θαύματα!

Για πολύ καιρό διαβάζω και παρακολουθώ όλα όσα σχετίζονται με τη γυμναστική του προσώπου, τη γιόγκα του προσώπου ή το λεγόμενο πρόσωπο προσώπου . Με συναρπάζει το γεγονός ότι με τη δική σας δουλειά μπορείτε να ενισχύσετε τους μυς του προσώπου, να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες και να προσθέσετε μια όμορφη λάμψη και σφριγηλότητα στο δέρμα. Έχω ασκηθεί τακτικά από πρόσφατα και σήμερα θέλω να σας προτείνω μερικούς λογαριασμούς YouTube που χρησιμοποιώ τον εαυτό μου.

Για να έχετε ένα νέο, έντονο δέρμα στο πρόσωπό σας, χρειάζεστε μόνο μια στιγμή χρόνου και θέλησης. Τίποτα περισσότερο. Έτσι, μπορείτε να ασκήσετε τόσο τους πλούσιους όσο και τους λιγότερο πλούσιους, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, κρέμες ή λάδια και να προχωρήσετε σε μεγάλο βαθμό στα ακριβά σαλόνια ομορφιάς. Τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για όλους, σε πολλές γλώσσες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που δεν μπορώ να το αντέξω, είναι πολύ πολυτελές, δεν έχω άλλη επιλογή. Έχετε πραγματικά νεαρό δέρμα στα χέρια σας – απλά το θέλετε.

Φέτος γύρισα τα 35. Οι ρυτίδες εμφανίζονται αργά στα πιο εκμεταλλευόμενα μέρη – κοντά στο στόμα (οι λεγόμενες ρινοχειλικές πτυχές), γύρω από τα μάτια (μπορεί μερικές φορές να φανεί, ανάλογα με το πώς πέφτει το φως). Όταν έχω μια δύσκολη μέρα – βλέπω επίσης μια ζαριά λιονταριού. Ωστόσο, δεν περιμένω τις ρυτίδες να παραμείνουν σταθερές στο δέρμα για πάντα. Δουλεύω για να κρατήσω ένα νεαρό, έντονο πρόσωπο και λαιμό όσο το δυνατόν περισσότερο! (Το ξεχνάμε συχνά).

Εδώ και αρκετό καιρό ασκούμαι τακτικά στο μπάνιο μπροστά από τον καθρέφτη κάθε 2 μέρες – πρόσωπο προσώπου / γιόγκα προσώπου. Πρώτα, αφαιρώ το μακιγιάζ μου και μετά πασπαλίζω το πρόσωπό μου με την υδρόλυση και λειτουργεί. Κάνω μασάζ, τέντωμα και εγκεφαλικό επεισόδιο σε μεμονωμένα μέρη του προσώπου. Ακολουθώ τις οδηγίες του δασκάλου, αλλά επίσης λαθραία βήματα από το ανυψωτικό ιαπωνικό μασάζ KOBIDO, επειδή δεν ξέρω αν ξέρετε, αλλά έχω ολοκληρώσει το μάθημα μασάζ και είμαι πιστοποιημένος.

Τι μου δίνει η γιόγκα προσώπου;

Πρώτα απ ‘όλα, μια συνεδρία μασάζ ή άσκησης μου δίνει καταπληκτική χαλάρωση. Πιστέψτε με, η εργασία, το σπίτι και η ανατροφή είναι πολύ ενεργητικά για παιδιά ηλικίας 3,5 ετών. Πρέπει να είμαι μόνος και να κάνω κάτι μόνο για τον εαυτό μου. Η γιόγκα προσώπου είναι ασκήσεις που με χρειάζονται περίπου 7 λεπτά, οπότε δεν είναι πάρα πολύ, αλλά δίνει τόσα πολλά θετικά συναισθήματα.

Η τακτική άσκηση μπροστά στον καθρέφτη μετά από περίπου 2 εβδομάδες δίνει τα πρώτα αποτελέσματα – χαλαρό δέρμα, ισχυρότεροι μύες στο πρόσωπο. Το δέρμα φαίνεται υγιές, οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο μόνιμες στο πρόσωπο. Και τίποτα δεν ενθαρρύνει την περαιτέρω εργασία περισσότερο από τα ορατά πρώτα αποτελέσματα της εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *