Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κόλπα για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να εγκαταλείψετε τη γεύση

Κόλπα για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να εγκαταλείψετε τη γεύση

Ποιος είπε ότι η κατανάλωση υγιεινών σημαίνει να εγκαταλείψουμε τα πιο νόστιμα πιάτα; Σε μια δίαιτα ή όχι, όλοι πρέπει να τρώμε υγιεινά για να διατηρήσουμε μια καλή κατάσταση υγείας, αλλά όχι γι ‘ αυτό πρέπει να πούμε όχι στις λιχουδιές της ιταλικής κουζίνας. Σε αυτό το άρθρο προτείνω μερικά κόλπα και συνταγές για να μειώσετε τις θερμίδες των αγαπημένων σας πιάτων, με αποτέλεσμα την απόκτηση υγιεινών και ακόμα πολύ νόστιμων παρασκευασμάτων. Πρώτα απ ‘ όλα σας συμβουλεύω να πείτε αντίο σε “θλιβερά” πιάτα, χωρίς λάδι και αλάτι, ή απλά βρασμένα, τα οποία δεν ικανοποιούν τον ουρανίσκο και στη συνέχεια προκαλούν να καταναλώνουν πολύ πιο λιπαρά πιάτα. Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία μπορείτε να μετατρέψετε τα θλιβερά πιάτα σε υγιεινά και νόστιμα πιάτα.

Πρώτο τέχνασμα: ξεκινήστε με τη μείωση του αλατιού, των σάλτσες και των λιπαρών καρυκευμάτων (σάλτσα σόγιας, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, βούτυρο, καρύδι κουζίνας). Φυσικά μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κύμινο, κάρυ, πάπρικα, σχοινόπρασο, ρίγανη, βασιλικό και πολλά άλλα χρησιμοποιούνται αντ ‘ αυτού. Εκτός από την παροχή γεύσης και αρώματος στα πιάτα σας, τα μπαχαρικά έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Δεύτερο τέχνασμα: αποφύγετε τα τηγανητά τρόφιμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες και το λίπος δεν είναι να τηγανίζετε αλλά να μαγειρεύετε τα μαθήματα, για παράδειγμα τηγανίζοντας τα λαχανικά στο τηγάνι, χωρίς να τα τεντώνετε με λάδι αλλά μόνο με νερό και προσθέτοντας μπαχαρικά και αρώματα στη γεύση. Για να προετοιμάσετε ένα καλό ψητό ή κοτόπουλο δεν χρειάζεται να προσθέσετε μεγάλες ποσότητες λαδιού ή χειρότερου βουτύρου: απλά ανακατέψτε με λευκό κρασί και προσθέστε νερό αν χρειαστεί.

Τρίτο τέχνασμα: αποφύγετε το βούτυρο για ζύμωμα. Για να προετοιμάσετε ένα καλό ριζότο δεν είναι απαραίτητο να ανακατεύετε στο τέλος του μαγειρέματος με βούτυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο τριμμένο παρμεζάνα ή φρέσκο ρικότα: θα πάρετε την ίδια συνέπεια και κρεμώδη ενός ριζότο doc!

Αλλά τώρα ας προχωρήσουμε στην πρακτική! Εδώ είναι πώς να προετοιμάσετε τρεις νόστιμες εποχιακές συνταγές με υγιεινό τρόπο και χωρίς να θυσιάζετε τη γεύση.

Ψητά Λαζάνια

Ψητά ΛαζάνιαΠοιος τις Κυριακές δεν θέλει να απολαύσει μια όμορφη ψημένη λαζάνια; Αλίμονο αν και η καλή λαζάνια είναι ένα πολύ θερμιδικό πιάτο. Αλλά μην ανησυχείτε, με απλά μέτρα μπορούμε να μειώσουμε την θερμιδική πρόσληψη απλά προετοιμάζοντας μια πολύ νόστιμη παραλλαγή της μπεσαμέλ, χωρίς τη χρήση βουτύρου.

Το ετοιμάζω με γάλα ρυζιού (πιο εύπεπτο και επίσης κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη), αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αγελαδινό γάλα. Προσθέστε αλεύρι ρυζιού, μια πρέζα μοσχοκάρυδο, μια πρέζα τυρί παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι στο γάλα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια εξαιρετική σάλτσα béchamel με αναμφισβήτητα χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, που είναι περίπου 73 kcal ανά 100 g σε σύγκριση με 172 kcal ανά 100 g για την κλασική σάλτσα béchamel με βούτυρο.

Τέλος, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κιμά με νόστιμο μαγειρεμένο ζαμπόν και κοντά Raspini υψηλής ποιότητας, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

Βαλδοστανα

ΒαλδοσταναΑς προχωρήσουμε στο δεύτερο. Ένα από τα πιάτα αυτής της εποχής είναι η Valdostana cotoletta, μια τυπική σπεσιαλιτέ της κοιλάδας της Αόστα. Είναι ένα πιάτο τόσο νόστιμο όσο είναι πλούσιο σε θερμίδες και λίπη, αφού τηγανίζεται και συνοδεύεται με αλλαντικά και τυριά.

Αλλά τότε γιατί να μην αντικαταστήσετε το κρέας με το Hamcotto Raspini, το νόστιμο και θρεπτικό χάμπουργκερ μαγειρεμένο, κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους; Μαγειρέψτε το για μερικά λεπτά στη σχάρα. Όντας ένα 100% μαγειρεμένο μπιφτέκι, θα πρέπει μόνο να προσθέσετε λίγο λιωμένο τυρί asiago στην επιφάνεια του. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και ελαφρύ δεύτερο μάθημα! Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε κατά περίπου 107 kcal (367 kcal του κλασικού valdostana έναντι των 260 kcal του χάμπουργκερ του cotto με asiago). Μπορείτε να συνοδεύσετε τη μπριζόλα σας με μια φρέσκια αρωματισμένη σαλάτα και ένα μείγμα σπόρων (ηλίανθος, λινάρι και κολοκύθα).

Αχλάδι και κέικ σοκολάτας

Αχλάδι και κέικ σοκολάταςΤέλος περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα γλυκό και παρακαλώ τόσο τους νεότερους όσο και τους πιο άπληστους. Θέλω να σας προσφέρω τη συνταγή για ένα νόστιμο κέικ αχλαδιού και σοκολάτας χωρίς βούτυρο, ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή νόστιμο σνακ.

Για να προετοιμάσετε αυτή τη λιχουδιά θα χρειαστείτε: αλεύρι σίτου, πικρό κακάο, όχι περισσότερο από 100 γραμμάρια ολικής καφέ ζάχαρης, ρύζι ή γάλα βρώμης, αχλάδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και αρωματισμένο με κανέλα και ένα σακουλάκι σκόνης ψησίματος. Αυτό το χνουδωτό κέικ είναι τόσο καλό όσο ένα τυπικό κέικ σοκολάτας με βούτυρο, αλλά πολύ πιο υγιεινό και θρεπτικό, καθώς θα μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κατά περίπου 100 – 150 kcal.

Σας υπενθυμίζω και πάλι ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υποβάλλετε τον εαυτό σας σε δραστική στέρηση τροφής, αντ ‘ αυτού σημαίνει να ανακαλύψετε ξανά τη φυσική γεύση των τροφίμων, απλά χρησιμοποιώντας υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος για να προετοιμάσετε νόστιμα πιάτα. Έχετε ένα ωραίο γεύμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *