Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Διατήρηση καλής αρτηριακής πίεσης

4

Η φροντίδα της καρδιάς πρέπει να ξεκινά στη νεολαία σας και να συνεχίζεται καθ ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, παραμελούν την υγεία της καρδιάς μέχρι να φτάσουν στα ανώτερα χρόνια τους. Ευτυχώς, δεν είναι ποτέ αργά για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σας. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η καρδιά θα σας δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να ζήσετε μια καρδιά-υγιή ζωή καθώς γερνάτε. Η καρδιά σας έχει μια σημαντική δουλειά στη διατήρηση του σώματός σας σε λειτουργία. Αντλεί αίμα μέσω του κυκλοφορικού σας συστήματος για να θρέψει όργανα και ιστούς στο σώμα.

Η δεξιά πλευρά της καρδιάς σας στέλνει αίμα στους πνεύμονες όπου γεμίζει με οξυγόνο. Η αριστερή πλευρά αντλεί αυτό το γεμάτο οξυγόνο αίμα μέσω των αρτηριών σας για να θρέψει τα σωματικά όργανα και να απομακρύνει τα υπερβολικά απόβλητα.

Παρατηρήστε συμπτώματα καρδιακών παθήσεων

1Η γήρανση μπορεί να μεταβάλει τη σύνθεση των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών, περιορίζοντας τη ροή του αίματος στο σώμα. Με την ηλικία, οι αρτηρίες μπορεί να γίνουν δύσκαμπτες και σκληρές ή να αναπτύξουν πλάκα, εμποδίζοντας το αίμα να ρέει ελεύθερα προς και από την καρδιά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την καρδιά σας να αντλεί σκληρότερα, αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή σας πίεση. Με την πάροδο του χρόνου, η περιορισμένη ροή αίματος μπορεί να αποδυναμώσει την καρδιά, οδηγώντας σε καρδιακές παθήσεις.

Μπορεί να μην παρατηρήσετε συμπτώματα καρδιακής νόσου στα αρχικά στάδια, δίνοντας την εντύπωση ότι τίποτα δεν είναι λάθος. Με τη λήψη τακτικών προβολών και εξετάσεων, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η καρδιά σας είναι σε καλή υγεία. Εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε ζάλη, κόπωση, δύσπνοια, κρύους ιδρώτες, σύγχυση, πονοκεφάλους ή ζάλη χωρίς εμφανή αιτία, ενημερώστε το γιατρό σας, καθώς αυτά θα μπορούσαν να είναι προειδοποιητικά σημάδια καρδιακής νόσου. Αν και ορισμένα καρδιακά προβλήματα είναι κληρονομικά, πολλά προκαλούνται λόγω κακής υγειονομικής περίθαλψης. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα ανώτερα χρόνια σας στο έπακρο.

Δεν είναι ποτέ αργά για να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας. Η τακτική άσκηση, η κοινωνικοποίηση, η υγιεινή διατροφή και η παραμονή σε επαφή με την κοινότητά σας μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία σας και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Συμβουλές για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Εδώ είναι μερικές συμβουλές υγιεινής διαβίωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις καρδιακές παθήσεις στον κόλπο.

Τρώτε υγιεινά

2Ασκείστε τακτικά. Η παραμονή ενεργή θα σας κρατήσει πιο υγιείς καθώς μεγαλώνετε. Η τακτική άσκηση μειώνει το άγχος, ενισχύει τους μυς, ενισχύει την κινητικότητα και διατηρεί το υπερβολικό βάρος. Επιλέξτε δραστηριότητες που απολαμβάνετε είτε μόνοι είτε με φίλους, ώστε να εμπνευστείτε για να συμβαδίσετε με το σχήμα άσκησής σας.

Τρώτε υγιεινά. Μια καρδιά-υγιεινή διατροφή που αποτελείται από άπαχα κρέατα, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, όσπρια και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες θα βελτιώσει επίσης την υγεία σας στα ανώτερα χρόνια σας. Λάβετε υπόψη ότι ο μεταβολισμός επιβραδύνεται καθώς γερνάτε, οπότε προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή που σας βοηθά να παραμείνετε σε καλό επίπεδο βάρους. Σταματήστε το κάπνισμα. Ένας τρόπος ζωής χωρίς καπνό μειώνει σημαντικά τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ζήσετε έναν ασφαλή και ενεργό τρόπο ζωής ως ανώτερος, καλέστε μας στο . Με τη βοήθεια των επαγγελματιών μας στο σπίτι ανώτερων φροντιστών φροντίδας, μπορείτε να πάρετε περισσότερα από τα έτη συνταξιοδότησής σας. Όταν πέφτουν οι χειμερινές θερμοκρασίες, τα σοβαρά προβλήματα υγείας της καρδιάς γίνονται πολύ πιο πιθανά. Και όσο περισσότερο διαρκεί το κρύο ξόρκι, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Επιστήμονες που εργάζονται σε αυτήν τη μελέτη

3Σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το British Heart Foundation, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι (2016), σοβαρά προβλήματα καρδιαγγειακής νόσου, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, είναι σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να συμβούν όταν έχουμε τρεις ή περισσότερες διαδοχικές κρύες μέρες.

Οι επιστήμονες που εργάζονται σε αυτή τη μελέτη διαπίστωσαν ότι μια σειρά από κρύες μέρες το ένα μετά το άλλο θα μπορούσε να έχει παρόμοια επίδραση στην υγεία της καρδιάς ανά πάσα στιγμή του χρόνου, αλλά αυτό είναι πιθανότερο το χειμώνα. Και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος εάν καπνίζετε και πίνετε αλκοόλ. Ο κρύος καιρός σκοτώνει και αυτά τα στοιχεία ζωγραφίζουν μια ανησυχητική εικόνα για το χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, λέει ο Δρ Mike Knapton, Αναπληρωτής Ιατρικός Διευθυντής στο British Heart Foundation.

“Η ισχυρή άνοδος των θανάτων από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ψυχρών ξόρκων υπογραμμίζει την ανάγκη για έρευνα σχετικά με τους παράγοντες που αυξάνουν ειδικά τον κίνδυνο των ανθρώπων το χειμώνα και πώς οι άνθρωποι μπορούν να το μειώσουν. Ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα επειδή μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ψυχρές θερμοκρασίες κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία σας στενά. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για την καρδιά σας να αντλεί αίμα γύρω από το σώμα σας και αυτό μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *