Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λίμπιντο κάτω; Σε κάνει να θέλεις σεξ!

Σας άρεσε μέχρι τώρα η λίμπιντο των ζώων και ξαφνικά σταματήσατε να ενδιαφέρεστε για σεξ; Πιθανότατα συνειδητοποιείτε ότι η σεξουαλική επαφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την παραγωγή της ορμόνης ευτυχίας και πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά Μην ανησυχείς! Η αιτία της μείωσης της λίμπιντο μπορεί να είναι πολύπλευρη, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να επιστρέψετε στην πορεία της σεξουαλικής απόλαυσης και ικανοποίησης.

Από πού προέρχεται η χαμηλή λίμπιντο;

Οι χρόνιες ασθένειες αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην αύξηση της λίμπιντο. Δεδομένου ότι η σεξουαλικότητα σχετίζεται με την παροχή αίματος στα γεννητικά όργανα, η επιθυμία για σεξ συνήθως μειώνεται από την αθηροσκλήρωση και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις, π.χ. υπέρταση. Χαμηλή λίμπιντο βρέθηκε επίσης σε άτομα με διαβήτη, αλλά επίσης – με κατάθλιψη και αϋπνία. Σε περιπτώσεις ασθενειών, η λίμπιντο συνήθως αυξάνεται με την ανάρρωση.

Μπορεί επίσης να αισθανθείτε λιγότερη επιθυμία να κάνετε σεξ γύρω από την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση. Στην τελευταία περίπτωση, μπορείτε να υποβληθείτε σε ορμονική θεραπεία σε συνεννόηση με το γιατρό σας. Επιπλέον, ορισμένες γυναίκες αντιδρούν αρνητικά στα αντισυλληπτικά – αξίζει να συμβουλευτείτε την αλλαγή του παρασκευάσματος σε περίπτωση ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Λίμπιντο και τρόπος ζωής

Το άγχος, ο ανεπαρκής ύπνος και η κόπωση με την εργασία ή την οικογενειακή κατάσταση επηρεάζουν αρνητικά όλες τις σφαίρες της ζωής μας και δεν ελευθερώνουμε τη σεξουαλικότητα. Όλοι οι εθισμοί, ειδικά το αλκοόλ και τα τσιγάρα, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οδήγηση. Τα παχύσαρκα άτομα, των οποίων η λίμπιντο αναστέλλεται επίσης από σύμπλοκα και χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να έχουν προβλήματα.

Ως εκ τούτου, η λίμπιντο επηρεάζεται επίσης από το ψυχολογικό υπόβαθρο – ένας ειδικός γιατρός θα πρέπει να κάνει μια βαθύτερη ανάλυση εδώ. Ωστόσο, όλα τα τραύματα και οι κακές εμπειρίες έχουν μεγάλη σημασία και η ανακάλυψή τους μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη λίμπιντο σας. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας όταν ο λόγος για τη μείωση του σεξ δεν είναι σαφώς ορατός; Ξεκινήστε μιλώντας ειλικρινά με τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.

Συζητήστε με τον σύντροφό σας για τη λίμπιντο

Ακριβώς όπως το τάνγκο, χρειάζονται δύο για να κάνουν σεξ. Αυτό ισχύει τόσο για τις ευχάριστες πτυχές της επαφής όσο και για τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτήν. Μην υποτιμάτε τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες σας σχετικά με το σεξ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα κρύψετε από τον σύντροφό σας. Μαζί, μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας στο κρεβάτι, η οποία θα επηρεάσει θετικά τη σχέση σας εκτός του κρεβατιού.

Αξιολογήστε πώς είναι η σεξουαλική σας ζωή, πώς το επηρεάζει ο σύντροφός σας και τι μπορείτε να κάνετε για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Ίσως χρειάζεστε αλλαγές; Η ρουτίνα έχει περάσει στο κρεβάτι και η παλιά φωτιά σβήνει αργά; Διαφέρουν οι ιδιοσυγκρασίες σας για διάφορους λόγους; Αξίζει να μιλήσετε και να πειραματιστείτε. Πολλές πτυχές της σεξουαλικής ζωής μπορούν να βελτιωθούν με, για παράδειγμα, μια πιο ευχάριστη διάταξη κρεβατοκάμαρας ή δοκιμάζοντας νέες θέσεις, πρόσθετα τζελ και άλλα gadget.

Φυσικά, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια απόφαση να αλλάξετε τον σύντροφό σας ή τον σύζυγό σας – μην το φοβάστε. Όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές, είναι καλύτερο να τερματίσετε μια σχέση με ένα άτομο που δεν ταιριάζει παρά να κολλήσετε σε μια πιθανώς τοξική σχέση. Η απογοήτευση της αποτυχημένης επαφής μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να έχει μειωμένη λίμπιντο πίσω από τη ρουτίνα. Σε περίπτωση σημαντικών δυσκολιών, επιλέξτε μια κοινή θεραπεία, καθώς η πηγή των σεξουαλικών σας προβλημάτων μπορεί να είναι πολύ βαθύτερη από ό, τι νομίζετε. Από την άλλη πλευρά, πιάτα και λιχουδιές που συνήθως θεωρούνται αποτελεσματικά αφροδισιακά μπορούν να βοηθήσουν.

Αφροδισιακά για γυναίκες – βρείτε κάτι για τον εαυτό σας

Όλα τα εγχειρίδια ars amandi δείχνουν τα τρόφιμα ή τα ποτά ως πολύ σημαντικά συστατικά μιας επιτυχημένης σεξουαλικής ζωής. Οι μυρωδιές, τα σχήματα και, φυσικά, οι θρεπτικές αξίες είναι σημαντικές. Στην Πολωνία, το lovage είναι ένα παραδοσιακό αφροδισιακό. Η επίδρασή του στο σώμα της γυναίκας είναι ότι η κουμαρίνη που περιέχεται σε αυτό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, η οποία έχει θετική επίδραση στη διέγερση των ερωτογενών ζωνών.

Στις γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο προσφέρονται επίσης θαλασσινά – ειδικά στρείδια, αλλά και άλλες όπως αστακοί και γαρίδες – επειδή περιέχουν ψευδάργυρο και σελήνιο. Αυτά τα στοιχεία αυξάνουν τη σεξουαλική ορμή και στα δύο φύλα, οπότε δεν είναι κακό να τα προσθέσετε στο μενού ενός ρομαντικού δείπνου. Ορισμένα λαχανικά όπως καρότα, σπαράγγια και σέλινο δίνουν διπλό όφελος.

Δεν είναι μόνο υγιείς, αλλά υποστηρίζουν τη λίμπιντο με βιταμίνες, αμινοξέα (π.χ. αργινίνη) και φερομόνες. Ο εμπλουτισμός της διατροφής σας με αυτά τα συστατικά θα κάνει σίγουρα μια αξιοσημείωτη διαφορά. Αν θέλετε να καρυκεύσετε τα πιάτα σας, μην ξεχάσετε το βασιλικό, την κανέλα ή τα τσίλι , καθώς μπορούν επίσης να αυξήσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία. Πολλά παρασκευάσματα που βελτιώνουν τη γυναικεία λίμπιντο περιέχουν εκχυλίσματα ginkgo και ginseng.

Και τα δύο φυτά, όπως η προαναφερθείσα κουμαρίνη, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία αυξάνει το επίπεδο της σεξουαλικής διέγερσης. Ωστόσο, δεν συνιστάται η λήψη τους σε περίπτωση καρδιακής νόσου ή άλλων ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος.  Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με το αλκοόλ, γιατί σε μεγαλύτερες ποσότητες μειώνει την ποιότητα του σεξ.

Ένα ποτήρι κρασί κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού δείπνου, ωστόσο, δεν θα βλάψει, και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τη λίμπιντο σας στην πιο σημαντική στιγμή του βραδιού. Αν λοιπόν εσείς και ο σύντροφός σας φροντίσετε τις σωστές συνθήκες, η πιθανότητα να αισθανθείτε σαν σεξ πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Με μια λέξη – πάμε στη δουλειά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *