Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κολλημένο Βάρος Παρά Μια Διατροφή Σιδήρου

Κολλημένο Βάρος Παρά Μια Διατροφή Σιδήρου

Εάν έχετε το βάρος κλειδωμένο παρά να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα και το πράγμα διαρκεί μερικές εβδομάδες, οι λόγοι είναι βασικά τέσσερις: μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας πολύ περιοριστική για μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει επιβραδύνει το μεταβολισμό σας.μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες. η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει φυσιολογικό στρες. εάν είστε διανοητικά τόνισε ανισορροπίες στα επίπεδα της κορτιζόλης. Ας δούμε ποια είναι τα κύρια προβλήματα της απώλειας βάρους και πώς να βγούμε από αυτό.

Μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας πολύ περιοριστική για μεγάλο χρονικό διάστημα που επιβράδυνε τον μεταβολισμό

Μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας πολύ περιοριστική για μεγάλο χρονικό διάστημα που επιβράδυνε τον μεταβολισμόΞεκινάτε τη διατροφή σας και για τις πρώτες εβδομάδες ή για τους πρώτους μήνες όλα πάνε καλά, αλλά ξαφνικά συγκρούεστε με έναν τοίχο. Έχετε φτάσει σε αυτό που αποκαλώ οροπέδιο απώλειας βάρους.

Παρά τη διατροφή σιδήρου και την κατάρτιση, το βάρος είναι σαν να κολλήσει. Μα γιατί; Αντιλαμβανόμαστε ότι ζυγίζετε 100 κιλά και το σώμα σας χρειάζεται 2.000 θερμίδες ημερησίως για να λειτουργήσει σωστά. Ξεκινάτε τη δίαιτα με ημερήσια πρόσληψη 1.500 θερμίδων, κάνοντας έτσι το σώμα σας παίρνει τις υπόλοιπες 500 θερμίδες από τα αποθέματα λίπους ή τους μυς.

Καθώς συνεχίζετε με τη διατροφή σας και χάνετε βάρος εβδομάδα μετά την εβδομάδα, ο μεταβολισμός προσαρμόζεται σταδιακά, αλλά συνεχώς καίει όλο και λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα. Μέχρι να παγώσει. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να τρώνε λαχανικά και φρούτα ή να πάρουν μια πολυ βιταμίνη για να ξεμπλοκάρουν την κατάσταση, αλλά χωρίς να έχουν αποτελέσματα.

Η λύση είναι αντίθετη-διαισθητική. Πρέπει να σταματήσετε τη δίαιτα για λίγο ή να αρχίσετε να τρώτε περισσότερο για να αυξήσετε το μεταβολισμό. Θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσετε ασκήσεις δύναμης όπως βάρη ή καλαισθησία αν δεν τις κάνετε ήδη, αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε την άπαχη μάζα, να αυξήσετε την κατανάλωση θερμίδων και να κάνετε το σώμα πιο ισχυρό ταυτόχρονα.

Μια Δίαιτα Χαμηλών Υδατανθράκων

Μια Δίαιτα Χαμηλών ΥδατανθράκωνΠολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με την αφαίρεση των υδατανθράκων από τη διατροφή τους, χάνετε βάρος πιο γρήγορα. Ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, τρέχετε σε ένα πρόβλημα.το ήπαρ επικοινωνεί στον εγκέφαλο ότι τα γλυκαιμικά επίπεδα είναι χαμηλά επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί υδατάνθρακες.

Αυτό το κουδούνι συναγερμού μειώνει αυτόματα τις μεταβολικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση θερμίδων. Όπως εξηγήθηκε νωρίτερα, όταν ο μεταβολισμός συνεχίζει να επιβραδύνεται, φτάνετε σε ένα αδιέξοδο όπου είστε κολλημένοι παρά τη διατροφή, αν και σιδήρου.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, πριν ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα πρέπει μόνο να μειώσετε εν μέρει την πρόσληψη υδατανθράκων χωρίς να τα αφαιρέσετε εντελώς. Εάν είστε ήδη κολλημένοι και η διατροφή σας είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, σας συμβουλεύω να δεχτείτε ότι κάνατε λάθος και να ξεκινήσετε ξανά.

Αλλά μην το εγκαταλείπετε, δεν είναι τόσο σοβαρό και μπορείτε να το κάνετε. Έτσι, πρέπει να βάλετε στο κεφάλι σας ότι μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά τη δίαιτα αφού έχετε αυξήσει το μεταβολισμό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αρχίσετε να τρώτε λίγο περισσότερο κάθε εβδομάδα, κάτι σαν 100 kcal. Ο στόχος σας είναι να αυξήσετε τις θερμίδες τους επόμενους 5 μήνες.

Η υπερβολική εκπαίδευση μπορεί να είναι αιτία φυσιολογικού στρες

Η υπερβολική εκπαίδευση μπορεί να είναι αιτία φυσιολογικού στρεςΗ είσοδος σε αυτό με κινητικές δραστηριότητες είναι ένα πολύ έξυπνο βήμα για να χάσετε βάρος. Αλλά η εκπαίδευση κάθε μέρα για αρκετές ώρες, μπορεί να προκαλέσει φυσιολογικό στρες. Η πραγματικότητα είναι ότι η άσκηση είναι ένας παράγοντας άγχους και ως απάντηση το σώμα παράγει κορτιζόλη.

Εδώ θέλω να είμαι σαφής, η παραγωγή κορτιζόλης είναι φυσιολογική και στην πραγματικότητα σημαντική για να κάνει το σώμα να λειτουργήσει. Ωστόσο, η ορμόνη κορτιζόλη πρέπει να παράγεται για σύντομες χρονικές περιόδους. Όταν το σώμα σας εκτίθεται σε κορτιζόλη για μεγαλύτερες περιόδους από το κανονικό, αρχίζει να παράγει αρνητικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας να χάσει βάρος περαιτέρω.

Επιπλέον, όταν τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται και παραμένουν αυξημένα για πολύ καιρό, τα επινεφρίδια μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν σωστά και καθώς τα επίπεδα κορτιζόλης πέφτουν κάτω από το φυσιολογικό, εμφανίζεται αύξηση βάρους. Παρόλο που μιλάμε ειδικά για την κατάρτιση, η οποία είναι ένας φυσικός παράγοντας άγχους, το παρατεταμένο ψυχικό στρες έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.

Εάν είστε συνεχώς άγχος στην εργασία ή έχετε μια αγχωτική προσωπική ζωή, το σώμα σας θα παράγει κορτιζόλη ακριβώς όπως όταν εκπαιδεύετε. Λάβετε υπόψη ότι όταν καταλήγετε με άσκηση, το σώμα σας απλά σταματά να παράγει κορτιζόλη, αλλά το ψυχικό στρες είναι πολύ πιο δύσκολο να ελεγχθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ψυχικοί στρεσογόνοι παράγοντες μπορεί συχνά να είναι πιο επιβλαβείς για το σώμα από ό, τι οι φυσικοί στρεσογόνοι παράγοντες. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν παγώνουν παρά τη διατροφή σιδήρου και τη σκληρή προπόνηση, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι πάρα πολλά από τα πάντα μπορεί να είναι κακό.

Είναι εύκολο να δούμε πώς μπορεί κανείς να μπει σε έναν φαύλο κύκλο και να κατακλύσει το σώμα με πάρα πολλούς στρεσογόνους παράγοντες. Όταν συνδυάζετε αυτό με ακόμη και μια μικρή “επιείκεια” στη διατροφή όπως τα γλυκά και το αλκοόλ, είστε στο σωστό δρόμο προς την καταστροφή.

Επίσης, εάν κάνετε πολύ μεγάλη προπόνηση καρδιο, προσθέτετε μόνο ένα ακόμα πρόβλημα στο κύριο πρόβλημα. Οι μακρές ασκήσεις καρδιο τρώνε μακριά την άπαχη μυϊκή μάζα, η οποία είναι κρίσιμη για την αύξηση του μεταβολισμού και έτσι καίει περισσότερες θερμίδες. Αντί για μια μακρά προπόνηση, προσπαθήστε να κάνετε σύντομες, υψηλής έντασης προπονήσεις. Αυτές οι προπονήσεις είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην ενεργοποίηση των ορμονών καύσης λίπους που επηρεάζουν το κοιλιακό λίπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *