Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μπορεί η γιόγκα να σας βοηθήσει να χάσετε ή να διατηρήσετε βάρος;

“Πρακτική, πρακτική, πρακτική και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.” Ο Patthabhi Jois , ο διάσημος Ινδός δάσκαλος γιόγκα, επανέλαβε αυτό το μάντρα σε όλη του τη ζωή. Εάν «όλα έρχονται» με τη γιόγκα, μπορεί η γιόγκα να μειώσει επίσης το άγχος και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις συμβουλές και κόλπα για την απώλεια βάρους, δεν μπορείτε να παραμείνετε στη διατροφή σας για περισσότερο από μερικές εβδομάδες και ψάχνετε απεγνωσμένα ασκήσεις για να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε στρατηγικές για μόνιμο βάρος απώλεια.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γιόγκα για να χάσετε βάρος

Στην Πολωνία, το 70% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Γρήγορο φαγητό, κορεσμένα λιπαρά, προσυσκευασμένα γεύματα – οι άνθρωποι καταναλώνουν όλο και περισσότερα ανθυγιεινά γεύματα. Τα ακόλουθα είδη είναι διαθέσιμα: ένα για δύο ενήλικες

Το υπερβολικό λίπος μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες και να προκαλέσει πολλές παθολογίες: καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, προβλήματα αρθρώσεων, αναπνευστικά προβλήματα, κατάθλιψη, διάφορους τύπους καρκίνου (κυρίως καρκίνος του ήπατος, της μήτρας ή του μαστού).

Λοιπόν, πώς χάνετε βάρος και καίτε λίπος εάν δεν σας αρέσει να παίζετε σπορ; Η εκμάθηση της γιόγκα μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση εάν θέλετε να κάψετε λίπος στους μηρούς και τους γοφούς σας, ακολουθώντας το όνειρο σας.

Χάστε βάρος με γιόγκα

Πράγματι, το ιδανικό σας βάρος είναι πιθανό να επηρεαστεί από επιβλημένους κοινωνικούς κανόνες. Το κάλυμμα στον καθρέφτη σας δεν ταιριάζει με τις σιλουέτες των μοντέλων στα περιοδικά – οπότε βρίσκεστε πολύ λίπος και θέλετε να χάσετε βάρος.

Το δεύτερο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πρέπει να χάσετε βάρος, επειδή η υγεία σας κινδυνεύει. Για να σας δώσει μια ιδέα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε τον ΔΜΣ ή τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Υπάρχουν θρόνοι που υπολογίζουν αυτό: απλώς εισάγετε το ύψος και το βάρος σας. Ακολουθεί η επίσημη ταξινόμηση της ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας):

  •     Λιγότερο από 16: ανορεξία ή υποσιτισμός
  •     Μεταξύ 16,5 και 18,5: λεπτό
  •     Μεταξύ 18,5 και 25: κανονικό βάρος
  •     Μεταξύ 25 και 30: υπέρβαρο
  •     Μεταξύ 30 και 35: Μέτρια παχυσαρκία (Βαθμός 1)
  •     Μεταξύ 35 και 40: εξαιρετικά παχύσαρκοι (βαθμός 2)
  •     Πάνω από 40: Μαζική ή νοσηρή παχυσαρκία (Βαθμός 3)

Όσο ο ΔΜΣ σας είναι μεταξύ 18,5 και 25, το βάρος σας είναι φυσιολογικό. Δεν χρειάζεστε δρακόντειο μέτρο εάν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά. Το να είσαι ενεργός θα σε βοηθήσει να μείνεις σε φόρμα.

Εάν ο ΔΜΣ σας είναι άνω των 25, είστε υπέρβαροι – σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Η διαβούλευση με γιατρό ή / και διατροφολόγο είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσετε γιατί είστε υπέρβαροι και πώς να το αντιμετωπίσετε. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είστε υπέρβαροι:

  •     Διατροφή πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή ζάχαρη: Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε και να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας
  •    Στρες: Η γιόγκα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για χαλάρωση, επιτρέποντας στο σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Διαβάστε τις κορυφαίες συμβουλές του καθηγητή γιόγκα για το πώς να αγχώσετε τη ζωή σας.
  •     Ανεπαρκής άσκηση και καθιστικός τρόπος ζωής: περπάτημα, τρέξιμο, γιόγκα… Υπάρχουν πολλές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το σωματικό λίπος!

Μπορεί η γιόγκα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Μπορεί η γιόγκα να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Σε γενικές γραμμές: ΝΑΙ. Η γιόγκα αποτελείται από θέσεις (asanas) που εκτελούνται με λίγο ή πολύ γρήγορο ρυθμό, ανάλογα με τον τύπο της γιόγκα. Έτσι, ενώ συνεχίζετε να κινείτε και να ασκείτε τους μυς σας: ναι, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε φόρμα ή να παραμείνετε σε ένα υγιές σώμα!

Μια πτυχή είναι πολύ σημαντική κατά την απώλεια βάρους: ευχαρίστηση. Εάν δεν απολαμβάνετε τη γιόγκα, δεν έχετε κίνητρα και παραλείπετε τα μαθήματα γιόγκα, δεν προσπαθείτε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Η γιόγκα βοηθά στη διαμόρφωση του σώματος. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν προσπαθείτε να πετύχετε στομάχι. Ωστόσο, η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από μια φυσική άσκηση. Τα μαθήματα γιόγκα προσφέρουν απαλές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος (Πηγή: Unsplash )

Εάν τα προβλήματα βάρους σας είναι πολύ σοβαρά, η γιόγκα από μόνη της δεν θα είναι αρκετή. Θα χρειαστείτε μια δραστηριότητα με καρδιο στοιχεία για να κάψετε λίπος. Αλλά η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και να σας διδάξει να αισθάνεστε καλά για το σώμα σας, έτσι ώστε οι αλλαγές να μπορούν να προέρχονται από μέσα – βοήθεια σε ψυχικό επίπεδο και όχι σωματικό.

Εάν ψάχνετε να χάσετε πάνω από 10 κιλά, είναι σημαντικό να λάβετε τη βοήθεια ενός γιατρού απώλειας βάρους για να παρακολουθήσετε τα σωματικά σας αποτελέσματα και να υποδείξετε ποιες στρατηγικές είναι οι καλύτερες για εσάς.

Ενώ η γιόγκα δεν μπορεί να σας κάνει να χάσετε βάρος γρήγορα, τα οφέλη της από το κάψιμο του λίπους της κοιλιάς, τη δημιουργία μυών, τη συνολική ενίσχυση του σώματος και τη μείωση της κυτταρίτιδας είναι πραγματικά. Όταν συνδυάζεται με μια ισορροπημένη διατροφή, η απαλή μυϊκή άσκηση που ασκείται με την πρακτική της γιόγκα μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Ποιο στυλ γιόγκα είναι το καλύτερο για απώλεια βάρους;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γιόγκα. Όλες οι μορφές γιόγκα βασίζονται σε βαθιά αναπνοή και εναρμονίζοντας το μυαλό και το σώμα. Αλλά αν αυτή η μορφή γιόγκα δεν σας πείσει, υπάρχουν πιο δυναμικά στυλ όπως το Ashtanga ή το Vinyasa Yoga που ταιριάζουν ιδιαίτερα στην καύση θερμίδων και στο γλυπτό του σώματός σας. Αυτά τα στυλ γιόγκα είναι επίσης καλά για την εξάλειψη των τοξινών και την εκμάθηση να ακούτε το σώμα σας. Επιπλέον, πολλές στάσεις γιόγκα βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Bikram Yoga εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις για εσάς. Είναι βασικά μια μορφή Hatha Yoga (το πιο δημοφιλές στυλ γιόγκα) που εκτελείται σε ένα δωμάτιο που θερμαίνεται στους 40 ° C και 40% υγρασία για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών. Ένα μάθημα Bikram Yoga διαρκεί συνήθως 90 λεπτά και αποτελείται από 26 θέσεις και δύο ασκήσεις αναπνοής. Πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού εξασκηθείτε στο Bikram Yoga.

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να κάνετε περισσότερα από δύο μαθήματα Bikram Yoga την εβδομάδα. Αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, το να κάνετε γιόγκα στο σπίτι κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει.

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις γιόγκα για την απώλεια βάρους;

Μαζί με μια υγιεινή διατροφή και πολλά φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες και πολύ λίπος, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Πριν κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις, λάβετε υπόψη τη συνολική σας υγεία. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία γιόγκα που θα σας διδάξει πώς να το κάνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *