Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φυσικές αντιφλεγμονώδεις θεραπείες για μυοσκελετικό πόνο

Φυσικές αντιφλεγμονώδεις θεραπείες για μυοσκελετικό πόνο

Εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά, τις δοσολογίες, τις αντενδείξεις και τις παρενέργειες των φυσικών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για μυοσκελετικό πόνο που σχετίζεται με τραύμα, οστεοαρθρίτιδα, αρθρίτιδα, άλλες αιτίες.

Ο πόνος στην πλάτη, ο άκαμπτος λαιμός και οι διάφοροι μυοσκελετικοί πόνοι είναι αρκετά διαδεδομένες ασθένειες. Θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα πάρα πολλών ωρών που δαπανώνται στον υπολογιστή, να προκύψουν από ξαφνικές κινήσεις ή υπερβολική σωματική δραστηριότητα ή, πιο συχνά, να σχετίζονται με τη διαδικασία εκφυλισμού των αρθρώσεων (αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα) και με την ηλικία συνήθως συμβαίνει.

Υπάρχουν συγκεκριμένες φυσικές θεραπείες κατά των μυϊκών και οστεοαρθρικών πόνων διαφορετικής προέλευσης, οι οποίες έχουν τρόπους δράσης συχνά παρόμοιους με εκείνους των κοινών αναλγητικών φαρμάκων, αλλά έχουν πολύ λιγότερες παρενέργειες και πολύ μεγαλύτερη ανεκτικότητα, πρώτα απ ‘ όλα στο γαστρεντερικό επίπεδο.

Τα καλύτερα βότανα ανακούφισης του πόνου για τους μυς και τις αρθρώσεις

Τα καλύτερα βότανα ανακούφισης του πόνου για τους μυς και τις αρθρώσειςΤα ενεργά συστατικά πολλών από αυτά τα” γλυκά ” φάρμακα αναστέλλουν τη σύνθεση προσταγλανδινών και λευκοτριενίων, ουσιών που παράγονται από το σώμα και εμπλέκονται στις φλεγμονώδεις διεργασίες που ευθύνονται για τον πόνο. Τα καλύτερα παυσίπονα βότανα για τους μύες και τις αρθρώσεις θεωρούμε μερικά από τα πιο έγκυρα φυτοθεραπευτικά για την ανακούφιση του πόνου, των ρευματικών και όχι μόνο.

Από το boswellia ή το λιβάνι (Boswellia serrata), ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως από την ιατρική της Αγιουρβέδα, παίρνετε πλούσια σε ρητίνη συστατικά που αναστέλλουν τη δραστηριότητα του ενζύμου, 5-λιποξυγενάση, που εμπλέκονται στη σύνθεση σημαντικών χημικών μεσολαβητών της φλεγμονής, τα προαναφερθέντα λευκοτριένια. Η χρήση του boswellia έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε διάφορες καταστάσεις, όπως οστεοαρθρίτιδα, αρθρίτιδα (μερικές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του boswellia ακόμη και στη ρευματοειδή αρθρίτιδα), τενοντίτιδα, ινομυαλγία.

Μεταξύ των συνθέσεων της boswellia που προτιμώ είναι οι κάψουλες των 300-400 χιλιοστογράμμων ξηρού εκχυλίσματος ρητίνης τιτλοδοτημένες και τυποποιημένες σε boswellic οξέα, που πρέπει να λαμβάνονται δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Σε τυποποιημένες δοσολογίες, το boswellia είναι κανονικά καλά ανεκτό και δεν περιλαμβάνει αλληλεπιδράσεις φαρμάκων ή αξιοσημείωτες παρενέργειες.

Το νύχι του διαβόλου ή το αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumbens) είναι ένα άλλο φυτοθεραπευτικό με αναλγητικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες, κατάλληλο για την αντιμετώπιση των τυπικών διαταραχών της αρθροπάθειας και των οστεοαρθρικών πόνων και επίσης ενδείκνυται για τη μείωση της δυσκαμψίας και του πόνου που προκύπτει από μικρά τραύματα ή μυϊκές συσπάσεις.

Ρευματικοί πόνοι: προσοχή στο σωστό βάρος

Ρευματικοί πόνοι προσοχή στο σωστό βάροςΣτο άρθρο devil’s claw καταπολεμά τη φλεγμονή και τον πόνο ανέφερα όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις πιο έγκυρες συνθέσεις, δοσολογίες, αντενδείξεις και παρενέργειες του Harpagophytum procumbens.

Αυτό το χρυσό Ινδικό μπαχαρικό, το οποίο είναι μεταξύ των συστατικών του κάρυ, μπορεί να υπερηφανεύεται μεταξύ των πολλών ιδιοτήτων του επίσης αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν φυσικό κατάλληλο για την υποστήριξη της ευελιξίας των αρθρώσεων. Έχω αφιερώσει αρκετά άρθρα στο κουρκούμη (Curcuma longa), επισημαίνοντας τα οφέλη του και τους σχετικούς τρόπους χρήσης.

Το ρίζωμα του τζίντζερ (Zingiber officinale), το υπόγειο στέλεχος του, περιέχει ένα αιθέριο έλαιο και άλλα δραστικά συστατικά με σαφή αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η έρευνα τεκμηριώνει ότι το τζίντζερ αποδεικνύεται πολύτιμο στους πόνους που προκύπτουν από παρατεταμένη σωματική άσκηση, αλλά και αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να μετριάσει τους πόνους που εμφανίζονται με τη γήρανση και τη φθορά του αρθρικού χόνδρου.

Κατά των φλεγμονών και των πόνων επίσης χρήσιμα ιχνοστοιχεία

Κατά των φλεγμονών και των πόνων επίσης χρήσιμα ιχνοστοιχείαΑν σας αρέσει η ελαφρώς πικάντικη γεύση του, το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γεύση των πιάτων. Ωστόσο, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της υγείας του, Προτείνω να αγοράσετε κάψουλες 200 χιλιοστογράμμων ξηρού εκχυλίσματος ριζώματος τζίντζερ τιτλοδοτημένο σε τζίντζερ, που πρέπει να λαμβάνονται δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Στη συνιστώμενη δόση το τζίντζερ είναι μια γενικά ασφαλής φυσική θεραπεία, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή εάν λαμβάνετε θεραπεία με αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακούς παράγοντες, επειδή θα μπορούσε να ενισχύσει την επίδραση αυτών των φαρμάκων.

Η Arnica (Arnica montana) είναι από τις πιο υποδεικνυόμενες γλυκές λύσεις για να καταπραΰνει τον πόνο και το πρήξιμο που προκαλούνται από μώλωπες, μώλωπες και διαστρέμματα. Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και στην επιτάχυνση της λειτουργικής αποκατάστασης των ατόμων που επηρεάζονται.

Στο άρθρο αφιερωμένο στις ιδιότητες της αρνίκας θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις μεθόδους χρήσης αυτής της φυτοθεραπείας.

Η βιταμίνη D και άλλες φυσικές ευκαιρίες για την υγεία των οστών και των αρθρώσεων: ο Δρ Luca Avoledo, διατροφολόγος βιολόγος ειδικός στη naturopathy, τους εξηγεί στην τηλεόραση στο “Il mio medico”.

Από το φλοιό της ιτιάς (το είδος που χρησιμοποιείται περισσότερο σε βοτανολογίας, και βοτανική ιατρική είναι τα Salix alba, S. purpurea και S. fragilis) εξάγονται γλυκοζίτες, σαλικυλικό, ενεργά συστατικά, αναλγητική πρόδρομος του σαλικυλικού οξέος (το οποίο, ιστορικά, είναι που λαμβάνονται για την ασπιρίνη), τα οποία δρουν κατά του μυοσκελετικού πόνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τη γρίπη – σε μια παρόμοια με την ασπιρίνη, αλλά χωρίς να προκαλεί τις χαρακτηριστικές παρενέργειες αυτού του φαρμάκου, συμπεριλαμβανομένου του στομάχι.

Τα πιο αποτελεσματικά σκευάσματα ιτιάς είναι δισκία ξηρού εκχυλίσματος τιτλοδοτημένα και τυποποιημένα σε σαλικίνη, σε δόση 120-150 χιλιοστογράμμων σαλικίνης ανά ημέρα. Όσον αφορά τις αντενδείξεις για τη χρήση της ιτιάς, αυτό το φυτό θα πρέπει να αποφεύγεται από αλλεργικές ή δυσανεκτικές στην ασπιρίνη και τα σαλικυλικά γενικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *